Knox Asset Intelligence - ultima piesa din scutul Samsung Knox Suite
B2B

Knox Asset Intelligence - ultima piesa din scutul Samsung Knox Suite

Parte a ecosistemului de securitate Samsung Knox, solutia de analiza a datelor Knox Asset Intelligence este suportul de care are nevoie orice administrator IT pentru a imbunatati managementul, productivitatea si ciclul de viata al dispozitivelor digitale. Knox Asset Intelligence este ultima componenta a sistemului de securitate Samsung Knox Suite, ce sustine celelalte instrumente ale ecosistemului cu date importante pentru administratorul IT. Acum acesta poate anticipa si preveni problemele cu care se confrunta dispozitivele echipei din teren. Solutia Samsung a fost nominalizata in aceasta toamna la premiile UX Design organizate de IDZ Berlin (International Design Center Berlin).

Ce este Knox Asset Intelligence si ce beneficii are

Knox Asset Intelligence este o solutie cloud care va ajuta sa primiti informatii pretioase de la dispozitivele mobile, astfel incat sa optimizati functionarea acestora si sa mariti productivitatea echipei. Iata beneficiile sale:

  • Gestionarea inteligenta a bateriei dispozitivului – Anticipati ciclurile de viata ale bateriei dispozitivului urmarind tendintele nivelului bateriei si preveniti problemele legate de baterie inainte ca acestea sa apara.
    • Optimizarea performantelor bateriei
    • Analiza datelor legate de baterie
  • Informatii detaliate privind utilizarea aplicatiilor – Monitorizati ce aplicatii sunt utilizate pe dispozitive si dacă apar comportamente neasteptate ale acestora, fara a fi necesara nicio activitate de dezvoltare suplimentara din partea dumneavoastra.
    • Analiza datelor privind stabilitatea aplicatiilor
    • Detectarea evenimentelor neprevazute legate de aplicatii
    • Monitorizarea utilizarii aplicatiilor suspecte, dar si a celor de business
    • Imbunatatirea stabilitatii aplicatiilor de business pentru cresterea productivitatii
  • Informatii legate de starea de functionare a flotei de dispozitive, in timp real
    • Monitorizarea sanatatii dispozitivelor
    • Dashboard detaliat, rapoarte exacte, vizibile intr-o consola cloud
    • Analiza detaliata a conectivitatii WI-Fi - Intelegeti si remediati problemele de conectivitate Wi-Fi pentru a minimiza intreruperile fluxului de lucru.
    • Urmarirea dispozitivelor – Cu urmarirea locatiei in timp real, bazata pe GPS, puteti gasi dispozitivele pe o harta intuitiva, ușor de utilizat.

Exista cateva cerinte preliminare pe care trebuie sa le indepliniti pentru a putea beneficia de solutia Samsung Knox Asset Intelligence.

Pentru a o utiliza, veți avea nevoie de:

  • Un dispozitiv care ruleaza o versiune Knox corespunzatoare.
  • Licenta Knox Suite de la un reseller Knox
  • Un cont Knox Portal.
  • Mozilla Firefox v68 sau Google Chrome v71 si versiunile lor ulterioare
  • O rezolutie a ecranului de 1920x1080.

Pentru ca nu toate modelele de dispozitive Samsung suporta instalarea sau inrolarea in Samsung Knox Intelligence, puteti verifica aici dispozitivele care suporta integral solutia si aici  pe cele care o pot utiliza doar partial.

Gestionarea inteligenta a bateriei dispozitivului

Cu ajutorul ei, veti avea posibilitatea sa monitorizati si sa estimati timpul de folosire al bateriei si performanta ei, sa identificati proactiv situatiile in care bateria se descarca. Puteti vedea la cate ore se descarca si din ce cauze. Daca este din cauza ca nu este incarcata la timp, puteti fixa un program de incarcare. Daca utilizatorul foloseste aplicatii suspecte pe dispozitiv, care descarca rapid bateria, ii puteti cere acestuia sa dezinstaleze aplicatia sau faceti asta chiar dumneavoastra.

knox asset intelligence raporteaza starea bateriei dispozitivelor mobile

Informatii despre utilizarea aplicatiilor

Puteti avea cea mai buna aplicatie de business, personalizata pe afacere si creata pentru a oferi maxima productivitate. Ce se intampla atunci cand apare o problema neprevazuta si aplicatia se blocheaza frecvent sau consuma prea multa baterie?

Knox Asset Inteligence va ajuta sa va asigurati ca aplicatiile functioneaza pentru ce au fost create si la capacitatea maxima. Puteti detecta evenimente iesite din comun, conflicte cauzate fie de aplicatii personale, fie de business, pe diferite dispozitive. De asemenea, puteti vedea cat de utilizate sunt aplicatiile la nivelul intregii flote mobile, dupa categorii precum frecventa, momentul zilei si alte filtre.

knox asset intelligence raporteaza utilizarea aplicatiilor mobile

Verificarea performantei Wi-Fi

In cadrul unui proiect care presupune deplasari ale echipei, dispozitivele pot intalni zone cu diferite grade de acoperire Wi-Fi. Acest fapt duce la o conexiune instabila, discontinua si la intreruperea procesului de lucru. Sau poate fi o problema de software. Iar IT Admin-ul nu stie intotdeauna care e cauza problemei, deci nici cum sa o rezolve.

Aici poate interveni din nou Knox Asset Intelligence, care poate detecta situatiile in care conexiunea nu este de calitate, ajutand la identificarea cauzelor de baza. Platforma poate oferi rapoarte legate de performanta conexiunii Wi-Fi pentru pana la 30 de zile.

knox asset intelligence raporteaza deconectarile wi-fi anormale

Urmarirea dispozitivului prin GPS

Acest lucru se face cu instiintarea posesorului dispozitivului, scopul fiind siguranta echipei, a dispozitivelor si asigurarea ca membrii echipei se deplaseaza catre punctul de lucru corect. Spre exemplu, cu ajutorul Knox Asset Intelligence, poate fi gasit un dispozitiv pierdut, prin activarea de la distanta a alarmei, chiar daca posesorul a setat dispozitivul pe modul vibratii sau silentios. De asemenea, puteti cere in mod proactiv jurnalele dispozitivelor inrolate in flota, pentru ca apoi sa le revizuiti de la distanta, in consola Knox Asset Intelligence, depanand dispozitivele fara interactiune cu utilizatorul.

Localizarea dispozitivelor poate preveni pierderea lor si astfel Knox Asset Intelligence se dovedeste a fi si o solutie prin care puteti economisi costurile de inlocuire si creste productivitatea.

Knox Asset Intelligence are grija de sanatatea dispozitivelor

Sa abordezi anumite situatii inainte ca ele sa devina probleme, iata un adevarat privilegiu de business oferit de solutia Knox Asset Intelligence. Cu un tablou de bord usor de inteles, platforma va afiseaza o sinteza completa a flotei de dispozitive Samsung a companiei.

Dashboard Samsung Knox Asset Intelligence

Imediat dupa ce intrati in cont, consola afiseaza statusul flotei de dispozitive mobile. Din acest ecran principal puteti naviga pentru a afla informatii de detaliu despre dispozitive, baterii, conexiune si utilizarea aplicatiilor.

  • Vedeti diferite aspecte legate de bateria dispozitivelor
  • Sunteti la curent cu utilizarea aplicatiilor
  • Aveti o privire de ansamblu asupra conexiunii Wi-Fi
  • Urmarirea locatiei va asigura ca echipa lucreaza in punctul de lucru corect si imbunatateste siguranta muncitorilor
  • Urmarirea dispozitivului ii ajuta pe utilizatori sa gaseasca dispozitivele pierdute

Jurnalele dispozitivelor se pot descarca si ajuta la detectarea anumitor disfunctionalitati si la diagnoza proactiva a problemelor.

Ecosistemul Samsung Knox Suite

Knox Asset Intelligence face parte din Samsung Knox Suite, care mai include platformele Knox Platform for Enterprise, Knox Mobile Enrollment, Knox Manage si Knox E-FOTA.

  • Knox Platform for Enterprise - asigura cel mai inalt grad de securitate pe dispozitive.
  • Knox Mobile Enrollment - mii de dispozitive Samsung pot fi inrolate in acelasi timp de la distanta, fara a fi scoase din cutie
  • Knox Manage permite configurarea, administrarea si monitorizarea, cu usurinta, a flotei mobile, indiferent de locul din care lucraza angajati
  • Knox E-FOTA  - in functie de nevoile companiei, prin aceasta solutie se gestioneaza versiunea sistemului de operare instalat pe dispozitivele Samsung.

Ecosistemul Samsung Knox Suite ajuta la imbunatatirea fluxurilor de lucru, furnizand administratorilor IT solutii detaliate care sa transforme gestionarea ciclului de viata al flotei de dispozitive mobile intr-o activitate simpla, sigura si eficienta. Toate solutiile din pachet se sincronizeaza si lucreaza incrucisat pentru a oferi po experienta de utilizare usoara si perfect integrata.

Anterior Castile Wireless Samsung Buds2 Pro: proba premium de sunet si confort Urmatorul Ce este nou la Samsung Galaxy Z Fold4 fata de Fold3?
0 Comment(s)
To Top