Mens sana in corpore sano – ceasurile Samsung care au grija de tine

Pana in urma cu un an dispozitive inteligente precum ceasurile erau considerate din categoria „nice-have”, dar, iata ca pandemia ne-a obligat sa ne intoarcem privirea mai mult catre noi insine si sa ne gandim mai serios la sanatatea noastra. Am fost nevoiti sa stam mai mult in case si am resimtit mai mult ca niciodata, lipsa de miscare, de interactiune si chiar posibilitatea de a merge la medic pentru controale de rutina.

In acest context, ceasurile inteligente Samsung Galaxy Watch Active2 si Samsung Galaxy Watch3, au devenit optiuni de luat in calcul atat ca parteneri pentru starea noastra de bine, cat si pentru monitorizarea starii de sanatate. Si, pentru ca par sa fie foarte asemanatoare, ne-am gandit sa te ajutam cu o comparatie pentru a-ti facilita alegerea ceasului potrivit.

O cursa stransa pentru eleganta si confort

La capitolul design, puncteaza ambele ceasuri, depinde doar de stilul care ti se potriveste.

Daca iti doresti un ceas clasic, elegant, cu rama rotativa si culori pretentioase, probabil ca Samsung Galaxy Watch 3 ti se va potrivi pe mana foarte bine. Adaugi cele peste 40 de variante de afisaj prin care iti poti personaliza cadranul si ai imaginea exterioara a ceasului pe care ti-l doresti.

In cazul in care, insa, iti doresti un ceas smart casual, mai mic si mai usor, adolescentin sau mai feminin, atunci Samsung Watch Active2 este pentru tine sau pentru persoana careia vrei sa i-l faci cadou. Iar pentru a compensa diferenta de marime, Samsung Galaxy Watch Active2 maximizeaza spatiul ecranului, prin afisarea pe toata suprafata acestuia, dar si prin rama insesizabila, aflata sub ecran si controlata prin touch.

La capitoul material, Samsung inoveaza odata cu lansarea Samsung Galaxy Watch3 Titanium. Complet negru, usor si rezistent, primul model Galaxy din titan este prevazut si cu o bratara din acelasi material, Link Bracelet, cu sistem de inchidere inteligent, adaptabil pe incheietura mainii.

 

 

Active2

Watch3

Design

 

 

 

 

 

Material

Aluminiu

Otel inoxidabil

Otel inoxidabil

Titan

 

Curea silicon

 

Curea piele

Curea Piele

 

Curea titan

Marimea cadranului

40 mm

44 mm

41 mm

45 mm

45 mm

Rama

Tactila

Rotativa

 

 

 

 

Culori

Pink

Cloud Silver

Black

Gold

Silver

Black

Mystic Silver

 

Mystic Black (doar 45 mm)

 

Mystic Bronze (doar 41 mm)

Titanium

Greutate

26 g (40 mm)

30 g (44 mm)

37 g (40 mm)

44 g (44 mm)

48.2 g (41 mm)

53.8 g (45 mm)

43 g

 
Samsung Health Monitor, o aplicatie revolutionara, exclusiv pentru Galaxy

Prin aplicatia Samsung Health Monitor, ambele ceasuri iti furnizeaza informatii despre tensiunea arteriala, puls, ritm cardiac (EKG), cantitatea de oxygen din sange si iti trimit alerte cand acestea inregistreaza niveluri anormale.

Fiind o aplicatie noua, lansata in acest an, credem ca merita cateva precizari.

Aplicatia este disponibila pe ceasurile Samsung Galaxy Active2 si Samsung Galaxy Watch3 si a primit recent marca CE, adica aprobarea Uniunii Europene pentru folosire in cele 28 de tari membre, intre care si Romania.

Aplicatia este diferita de Samsung Health, nu poate fi descarcata din Google Play si functioneaza doar cu telefoane din gama Samsung Galaxy, cu sistem Android 7.0 sau superior. Aplicatia se instaleaza automat pe ceas atunci cand utilizatorii isi actualizeaza ceasul cu ultima versiune de software.

Functionarea aplicatiei Samsung Health Monitor poate fi impiedicata chiar si pe telefoanele Samsung, daca acestea sunt produse pentru tari in care nu este inca aprobata. Un sfat ar fi sa verificati intotdeauna cand cumparati telefoane mobile pentru ce regiune sunt produse, sa alegeti telefoane produse pentru Uniunea Europeana si furnizori autorizati de producatori pentru piata locala, printre care se numara si GSMfit.

Sanatatea inainte de toate

Monitorizarea starii de bine si a sanatatii ridica nivelul ceasurilor Samsung Galaxy Watch Active2 si Samsung Galaxy Watch3 de la simple accesorii, la obiecte personale de care nu te vei mai putea desparti. Prin aplicatia Samsung Health Monitor, ai acces la doua functionalitati, pe ambele ceasuri – EKG si Blood Presure (Tensiune Arteriala).

Se estimeaza ca, in lume, 33.5 milioane de persoane sufera de Fibrilatie Atriala (AFib), o forma comuna de aritmie cardiaca. Masuratoarea cu ajutorul ceasurilor inteligente Samsung se face tinand apasat butonul de sus al ceasului, pentru 30 de secunde. Aplicatia va masura pulsul si ritmul cardiac, acesta din urma fiind clasificat fie ca Synus Rhythm (ritm cardiac normal), fie ca AFib (ritm cardiac anormal).

Masurarea pulsului (HR, Heart rate) se poate face si prin aplicatia comuna, Samsung Health.

Pentru a masura tensiunea arteriala corect prin aplicatia Samsung Health Monitor, ceasul trebuie calibrat prin trei masuratori succesive, la prima utilizare a functiei, cu masuratoarea furnizata de un tensiometru, de preferinta, de brat. Toate aceste indicatii sunt furnizate atunci cand deschizi prima data functia Blood Pressure, dar trebuie sa aloci timp si atentie pentru aceasta operatiune medicala.

Avand in vedere ca iti masori tensiunea si pregatesti ceasul sa o masoare cat mai corect, trebuie sa iei in serios aceasta pregatire, iar inainte cu 30 de minute de a demara calibrarea, sa nu fumezi, sa nu faci exercitii fizice, sa nu bei cafea sau alcool. De asemenea, trebuie sa ai grija sa calibrezi ceasul periodic, o data la 4 saptamani.

Prin aplicatia obisnuita Samsung Health, ambele ceasuri iti dau acces la masurarea calitatii somnului si a nivelului de stres.

Purtand ceasul in timp ce dormi, vei putea afla nu doar cat timp ai dormit, dar si cum ai dormit – cat timp ai dormit in stare REM, in somn usor sau profund si cat timp ti-a luat sa adormi.

Pentru ca igiena mainilor este mai importanta ca oricand, poti descarca aplicatia Hand Wash din Galaxy Store. Va detecta automat cand te speli pe maini, te cronometreaza si iti poate reaminti cand sa repeti activitatea, daca ii setezi reminder la anumite intervale.

Accelerometrul va permite ambelor ceasuri sa detecteze caderea brusca, insotita de lipsa miscarii sis a trimita un mesaj automat SOS cu locatia ta, persoanei pe care o indici din lista de contacte. Atentie insa, daca iti cade ceasul si nu il ridici, aceasta functie activa poate da emotii celor din jur.

Atat Samsung Galaxy Watch3, cat si Samsung Galaxy Active2 evalueaza saturatia de oxigen din sange (SpO2) – detecteaza cantitatea de oxigen din fluxul sanguin, dar si apneea in timpul somnului. Fiind legata direct de performanta fizica, saturatia de oxigen este un indice important pentru nivelul antrenamentelor.

 

 

 

 

 

Sanatate

 

Active2

Watch3

Puls

da

 da

Saturatie Oxigen (SpO2)

da

da  

EKG (AFib)

da   

da

Tensiune Arteriala

da

da   

Nivel de stres

da

da   

Somn

da  

da   

Hand Wash app

 da

da

Nutritie & calorii

da

da   

Detectarea caderii

da

da  

 
Ceasul inteligent - un antrenor personal

Foarte bune ajutoare pentru antrenamentele sportive, ceasurile Samsung Galaxy Watch Active2 si Samsung Galaxy Watch3, iti ofera posibilitatea de a urmari automat exercitii, de a alege intre zeci de programe de antrenament la domiciliu, sustinute de monitorizare, iti fac recomandari in timpul programului de alergare si masoara performantele dintr-o anumita perioada de timp.

In functie de exercitiile pe care le faci si de nivelul lor, poti urmari si cate calorii consumi in timpul in care exersezi. Functiile sunt disponibile prin intermediul aplicatiei Samsung Health pe orice telefon Samsung.

Iar daca iti place competitia, atunci poti folosi functia Group Challenge impreuna cu alti 9 prieteni.

Pentru acuratetea masuratorilor, poti schimba cureaua ceasului cu o curea speciala, precum Ridge Sport Band.

 

 

 

 

 

Sport

 

Active2

Watch3

Activitati urmarite automat -7 activitati

Mers, alergare, ciclism, canotaj, antrenament eliptic, antrenament dynamic, inot

 

Activitati urmarire manuala

95 activitati si sporturi

 

Antrenament la domiciliu

 

120 programe

 

Group Challenge

Da

 

Calorii/ Activitate fizica

Da

 

 
Distractie cat cuprinde

Dupa sanatate si antrenament, putina relaxare, informare si distractie sunt binevenite, asa ca ambele ceasuri iti sustin starea de buna dispozitie, prin accesul la aplicatii precum Spotify, stickerele Bitmoji, de stiri si aplicatiile comune din telefonul tau Samsung Galaxy, precum calendarul, mesageria, fotografiile, alarma, asistentul vocal Bixby.

Iti poti descarca in telefon muzica preferata si poti asculta ce doresti in timp ce alergi sau te plimbi prin parc.

Ceasurile se sincronizeaza cu telefonul si iti dau posibilitatea sa apelezi si sa raspunzi la apelurile telefonice. Cu telefonul aflat la o distanta de pana la 10 metri (distanta obisnuita pentru conectarea prin Bluetooth), poti sustine conversatia fara a atinge telefonul.

Functia “Smart Reply” cu care sunt prevazute ambele telefoane iti analizeaza mesajele si fotografiile primite si iti sugereaza raspunsuri, in functie de diferite criterii precum mancare, sarbatori si altele.

Putere si energie pentru intreaga zi

Chiar daca e destul de greu sa diferentiezi cele doua versiuni de ceasuri, ambele fiind optiuni de top in gama ceasurilor inteligente, ultima versiune de ceas lansata de Samsung in 2020, Samsung Galaxy Watch3, are specificatii de memorie si baterie mai bune decat Samsung Galaxy Watch Active2, lansat in 2019. Ambele ceasuri sunt compatibile si cu telefoanele iPhone, insa aplicatiile specifice Samsung, precum Samsung Health Monitor, nu vor functiona.

 

Active2

Watch3

Sistem de Operare

 

Tizen

 

 

 

 

Ecran

Tehnologie

Super AMOLED

 

Rezolutie

360x360 pixeli

 

Dimensiune

1.2 inch ( ceas 40 mm)

1.4 inch (ceas 44 mm)

1.4 inch

Nr. culori

16 M

 

Procesor

Viteza &Tip procesor

1.15 GHz, Dual-Core

 

 

 

Memorie

Memorie RAM

0.75 GB

 

1 GB

Memorie ROM

4 GB

 

8 GB

Memorie Disponibila

1.4 GB

 

4.3 GB

 

 

Baterie

Capacitate

247 mAh

 

340 mAh

Utilizare medie

Peste 43 ore

 

Peste 56 ore

Utilizare redusa

Pana la 95 ore

 

Pana la 151 ore

 

Audio/Video

Formate

MP3, M4A, 3GA, AAC, OGG, OGA, WAV, WMA, AMR, AWB

Difuzor

Da

 

Compatibilitate ceas

 

Minim Android 5.0 (L OS), RAM de la 1.5 GB

Minim iPhone5 si iOS 9.0

 

Cu baterie care dureaza mai mult de o zi la o utilizare medie in amble cazuri, incarcare simpla, pe incarcatorul magnetic, rezistente la apa (dar nu la apa sarata), praf si cu o durabilitate de nivel militar, ambele optiuni Samsung Galaxy Watch promit sa iti fie parteneri de nadejde, indiferent de activitatile tale.

Speram ca te-am ajutat sa te hotarasti care dintre ceasuri se potriveste mai bine cu activitatile, stilul si personalitatea ta sau ale persoanei careia doresti sa ii oferi un astfel de cadou.