Politica de Confidențialitate cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal

 Confidentialitatea datelor personale, aliniata cu principiile generale de confidentialitate ale GSMFit, va fi intotdeauna respectata in deplina conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 (“Regulamentul general privind protecția datelor” sau “GDPR”), precum și cu orice altă legislație aplicabilă pe teritoriul Romaniei.

Toate informatiile despre cumparatori pe care le procesam, le stocam sau le transferam vor fi protejate in mod adecvat impotriva oricarui acces sau modificarii neautorizate.

In timpul colectarii, stocarii, procesarii sau transferarii catre colaboratori a datelor cu caracter personal vom respecta la fiecare pas dorintele si drepturile la viata privata ale clientilor.

Confidentialitatea si integritatea persoanelor vor fi protejate si mentinute in siguranta.

Vom crea analize de impact pentru toate sistemele si procesele care presupun colectarea, procesarea si stocarea datelor personale.

Intregului personal GSMFit, care intra in contact cu datele personale ale cumparatorilor sau colaboratorilor, i se va aduce la cunostinta politica de confidentialitate a datelor personale, pentru respectarea carei vor fi direct responsabili.

Orice risc de procesare va fi atent monitorizat si vom lua masuri de securitate ori de cate ori riscul devine inacceptabil.

Ne rezervăm dreptul de a actualiza și modifica periodic această Politică de Confidențialitate, pentru a reflecta orice modificări ale modului în care prelucrăm datele dumneavoastră cu caracter personal sau orice modificări ale cerințelor legale. În cazul oricărei astfel de modificări, vom afișa pe website-ul nostru versiunea modificată a Politicii de Confidențialitate, motiv pentru care va rugam sa verificati periodic continutul acestei Politici de Confidentialitate.

 Cine suntem și cum ne puteți contacta

GSMFit este denumirea comercială a SC ALLIS ELECTRONICS IMPEX 99 SRL, persoană juridică de naționalitate română, având sediul social în București, Str. Colonel Papazoglu Dumitru nr. 74-76, corp C, sector 3, cu număr de ordine în Registrul Comerțului J40/6901/1999, cod unic de înregistrare fiscală RO 12007860.

 În sensul legislației cu privire la protecția datelor, suntem operator de date atunci când prelucrăm datele dumneavoastra cu caracter personal.

Întrucât suntem întotdeauna deschiși să vă furnizăm orice informații suplimentare de care ați putea avea nevoie cu privire la prelucrarea datelor dumneavoastra, vă încurajăm să contactați Responsabilul GSMFit cu protecția datelor la adresa de e-mail office@gsmfit.ro, intituland email-ul: “Date Personale” sau prin poștă sau curier la adresa din Str. Papazoglu Dumitru nr. 74-76, Corp C, Sector 3, Bucuresti – cu mentiunea: în atenția Responsabilului cu protecția datelor.

 Ce categorii de date cu caracter personal prelucrăm

Iată modalităţile prin care puteţi furniza informaţiile şi tipurile de informaţii pe care le puteţi prezenta. De asemenea, vă spunem şi cum putem utiliza aceste informaţii.

 Când vă creați un cont GSMFit, ne transmiteți: adresa de e-mail, numele și prenumele.

În cadrul paginii din contul dumneavoastra din platforma GSMFit aveți posibilitatea să introduceti urmatoarele informatii: nume si prenume, numar/serie act de identitate, telefon, adresa completa.

Nu colectăm și nu prelucrăm în alt mod date sensibile, incluse de Regulamentul general privind protecția datelor în categorii speciale de date cu caracter personal. De asemenea, nu dorim să colectăm sau să prelucrăm date ale minorilor care nu au împlinit varsta de 16 ani. Varsta minima pentru a putea face o comanda pe site-ul www.gsmfit.ro este de 18 ani impliniti.

Care sunt scopurile și temeiurile prelucrării

Vom utiliza datele dumneavoastra cu caracter personal în următoarele scopuri:

  • Pentru prestarea serviciilor GSMFit în beneficiul dumneavoastra

Acest scop general poate include, după caz, următoarele:

a) Crearea și administrarea contului în cadrul platformei GSMFit;

b) Prelucrarea comenzilor, inclusiv preluarea, validarea, expedierea și facturarea acestora;

c) Solutionarea anulărilor sau a problemelor de orice natură referitoare la o comandă, la bunurile sau serviciile achiziționate;

d) Returnarea produselor conform prevederilor legale;

e) Rambursarea contravalorii  produselor conform prevederilor legale;

Prelucrarea datelor dumneavoastra personale este necesară pentru încheierea și executarea unui contract între GSMFit și dumneavoastra. De asemenea, anumite prelucrări subsumate acestor scopuri sunt impuse de legislația aplicabilă, inclusiv legislația fiscală.

  •  Pentru marketing

Vrem să vă ținem la curent cu privire la cele mai bune oferte pentru produsele/serviciile care vă interesează. În acest sens, vă putem trimite newslettere periodice daca v-ati inscris in sectiunea speciala. Ne asigurăm întotdeauna că aceste prelucrări se efectuează cu respectarea drepturilor și libertăților dumneavoastra și că deciziile luate în baza acestora nu au efecte legale asupra dumneavoastra și nu vă  afectează similar într-o măsură semnificativă.

Ne întemeiem comunicările de marketing pe consimțământul dumneavoastra prealabil. Vă puteți răzgândi și retrage consimțământul în orice moment, prin:

– Accesarea link-ului de dezabonare afișat în cadrul mesajelor pe care le primiți de la noi;

– Contactarea office@gsmfit.ro, cu titlul email-ului “Date Personale”.

Ne puteți solicita oricând, prin mijloacele descrise mai sus, să oprim prelucrarea datelor dumneavoastra cu caracter personal în scop de marketing, urmând să dăm curs cererii dumneavoastra in cel mai scurt timp.

Ce tip de date colectam

  • Colectare cookie-uri gsmfit.ro

 - stocate in browserul vizitatorului

- nu necesita accept expres din partea vizitatorului

 * "frontend"

    - exemplu continut : "8t3jjgdpsqutmbsriluea1goq1"

    - continutul este generat aleator, nu contine date care identifica vizitatorul

    - motivul stocarii : identificarea continutului cosului de cumparaturi

    - durata pastrarii : 1 ora

 * "frontend_cid"

    - exemplu continut : "vxdWcndByDvLz7cF"

    - continutul este generat aleator, nu contine date care il identifica pe vizitator

    - motivul stocarii : identificarea continutului cosului de cumparaturi

    - durata pastrarii : 1 ora

  •  Cookie-uri colectate de terte parti

 - stocate in browserul vizitatorului

- necesita accept expres din partea vizitatorului

 * "_ga"

    - exemplu continut : "GA1.2.126598542.1526879264"

    - creat de Google Analytics

    - motivul stocarii : este folosit de Google pentru a identifica vizitatorul, chiar si pe alte site-uri, mai ales daca acesta este logat intr-unul din serviciile Google (Gmail,Youtube,Google Play, etc.)

    - durata pastrarii : 26 de luni

 * "_gat"

    - exemplu continut : "1"

    - creat de Google Analytics

    - avand continut generic, nu poate fi folosit pentru identificarea utilizatorului

    - durata pastrarii : 1 minut

 * "_gid"

    - exemplu continut : "GA1.2.126436664.1526879264"

    - creat de Google Analytics

    - motivul stocarii : este folosit de Google pentru a identifica vizitatorul, chiar si pe alte site-uri, mai ales daca acesta este logat intr-unul din serviciile Google (Gmail,Youtube,Google Play, etc.)

    - durata pastrarii : 1 zi

  •  Adresa de IP, tipul si versiunea browserului

 Cazul 1 : vizitatori care nu efectueaza o comanda

    - motivul stocarii : securitatea site-ului

    - nu necesita accept expres din partea vizitatorului

    - adresa IP nu este conectata cu datele personale ale vizitatorului

    - durata pastrarii pe serverul web: timp de 1 luna

    - durata pastrarii in baza de date a site-ului: timp de 1 zi

 Cazul 2 : vizitatori care efectueaza o comanda

    - necesita accept expres din partea vizitatorului

    - adresa IP este conectata cu datele vizitatorului prin comanda efectuata

    - motivul stocarii : securitatea site-ului

    - durata pastrarii pe serverul web: timp de 1 luna

    - durata pastrarii in baza de date a site-ului:  pe o perioada nedefinita (pana la stergerea comenzii)

  •  Date cont website

Nume, prenume si adresa de e-mail

    - motivul stocarii : necesar pentru crearea contului

    - durata pastrarii in baza de date a site-ului: pe toata durata detinerii contului

Nume, prenume, adresa de livrare, adresa completa de facturare, nr/serie act de identitate

    - motivul stocarii: necesar pentru facturare si pentru livrarea comenzilor

    - durata pastrarii in baza de date a site-ului: pe toata durata detinerii contului

- durata pastrarii in arhivele contabile: 10 ani, conform legislatiei fiscale romane in vigoare

Cât timp păstrăm datele dumneavoastra cu caracter personal

Ca regulă generală, vom stoca datele dumneavoastra cu caracter personal cât timp aveți un cont în platforma GSMFit. Puteți să ne solicitați oricând ștergerea anumitor informații sau închiderea contului și vom da curs acestor solicitări, sub rezerva păstrării anumitor informații inclusiv ulterior închiderii contului, în situațiile în care legislația aplicabilă sau interesele noastre legitime o impun.

Cui transmitem datele dumneavoastra cu caracter personal

După caz, putem transmite sau oferi acces la anumite date cu caracter personal ale dumneavoastra următoarelor categorii de destinatari:

-       societatii comerciale de expertiza contabila, cu care avem in desfasurare un contract pentru prelucrarea actelor contabile primare si intocmirea tuturor declaratiilor financiare

-       furnizorilor de servicii de curierat, in cazul in care livrarea comenzilor se face prin curier

-       furnizorilor de servicii de plată/bancare si credit:

  • PlatiOnline (C SOLUTION S.R.L)

    - in cazul in care se alege plata cu cardul online, GsmFit trimite catre PlatiOnline : numarul comenzii, suma de plata, telefonul, adresa si email-ul cumparatorului.

    - GsmFit nu stocheaza si nu poate vedea informatii despre credit/debit carduri

    - informatiile de card sunt transferate direct intre computerul cumparatorului si serverele PlatiOnline

    - GsmFit primeste de la PlatiOnline doar o confirmare/infirmare asupra succesului platii

  •  Credius (Credius IFN S.A.)

    - in cazul in care se alege plata prin credit Credius, GsmFit trimite catre Credius : numarul comenzii si produsele din cos

- datele personale sunt introduse de cumparator direct pe site-ul Credius.

În cazul în care ne revine o obligație legală sau dacă este necesar pentru a ne apăra un interes legitim, putem de asemenea divulga anumite date cu caracter personal unor autorități publice.

Ne asigurăm că accesul la datele dumneavoastra de către terții persoane juridice de drept privat se realizeaza în conformitate cu prevederile legale privind protecția datelor si confidențialitatea informațiilor, în baza unor contracte încheiate cu aceștia.

Persoane care au acces in site si modul in care proceseaza datele

  •  xServers cu rol de oferire hosting, denumit imputernicit
  • Artvisiona prin Simona Buzatu cu rol de webmaster, denumit imputernicit
  • Radu Boboc cu rol de administrator de sistem, denumit imputernicit
  • Alina Stanescu cu rol de administrare site, denumit operator

În ce țări transferăm datele dumneavoastra cu caracter personal

Stocăm și prelucrăm datele dumneavoastra cu caracter personal doar pe teritoriul României.

Ne puteți contacta oricând, folosind detaliile de contact expuse mai sus, pentru a afla mai multe informații.

Ce drepturi aveți in ceea ce priveste protectia datelor personale

In calitate de clienti ai GSMFit, aveti urmatoarele drepturi in ceea ce priveste protectia datelor personale, ce va vor fi respectate de indata, cu conditia ca acestea sa nu intre in contradictie cu legislatia romana in vigoare. Legea romana prevaleaza in fata Regulamentului de Protectie a Datelor Personale.

  1. Dreptul de a fi informati despre modul in care sunt procesate datele dumneavoastra personale si care sunt scopurile procesarii.
  2. Dreptul de a avea acces la datele personale care va sunt procesate: care sunt aceste date personale, scopurile si motivele procesarii, care sunt toti procesatorii carora le-au fost transferate datele personale. Informatiile solicitate va vor fi oferite in mod gratuit. In cazul in care solicitati copii suplimentare ale acestor informatii, ne rezervam dreptul de a percepe o taxa administrativa.
  3. Dreptul de a rectifica datele personale: puteti cere ca, in cel mai scurt timp posibil, datele dumneavoastra personale sa fie completate, actualizate sau corectate, in cazul in care identificati anumite erori de inregistrare.
  4. Dreptul de a va opune, in orice moment al procesarii, ca datele dumneavoastra personale sa fie procesate. In acest caz, in calitate de operator de date, GSMfit va opri orice procesare, exceptand situatiile in care exista un temei legitim pentru procesare.
  5. Dreptul de a cere o revizuire manuala a deciziilor luate in baza unei procesari automate, mai ales in cazul crearii de profile.
  6. Dreptul de a restrictiona procesarea datelor dumneavoastra personale, in cazul in care aceasta procesare este in afara legii. De asemenea, va puteti opune stergerii datelor personale, cerand, in schimb, restrictionarea utilizarii lor.
  7. Dreptul la portabilitatea datelor personale: puteti cere ca datele dumneavoastra personale pe care GSMFit le colecteaza si le proceseaza sa fie transferate direct altui operator de date, intr-un format universal acceptat.
  8. Dreptul de a fi uitat: in urma solicitarii dumneavoastra, ne obligam sa stergem datele dumneavoastra personale din toate bazele noastre de date, daca ele nu mai sunt necesare pentru scopurile pentru care au fost colectate si procesate, daca va retrageti consimtamantul acordat initial sau daca procesarea a fost facuta in afara legii.

 Durata de răspuns. Ne propunem să răspundem la orice solicitări valide în termen de maxim 30 de zile. S-ar putea să vă întrebăm dacă puteți să ne spuneți exact ce doriți să primiți sau ce anume vă îngrijorează. Acest lucru ne va ajuta să acționăm mai repede si sa scurtam timpul de raspuns la solicitarea dumneavoastra.

 Pentru orice solicitare privind dreptul dumneavoastra la protectia datelor personale, va rugam să contactați Responsabilul GSMFit cu protecția datelor la adresa de e-mail office@gsmfit.ro, intituland email-ul: “Date Personale” sau prin poștă sau curier la adresa din Str. Papazoglu Dumitru nr. 74-76, Corp C, Sector 3, Bucuresti – cu mentiunea: In atenția Responsabilului cu protecția datelor.

In cazul, putin probabil, in care nu sunteti multumit de raspunsul primit la solicitarea dumneavoastra, aveți dreptul să depuneți o plângere la Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal. În România, datele de contact ale autorității de supraveghere pentru protecția datelor sunt următoarele:

Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal

B-dul G-ral. Gheorghe Magheru nr. 28-30, Sector 1, cod poștal 010336, București, Romania

Telefon: +40.318.059.211 sau +40.318.059.212;

E-mail:anspdcp@dataprotection.ro