Cum transferi datele din smartphone-ul vechi?
Util

Cum transferi datele din smartphone-ul vechi?

Nu stiu altii cum sunt, dar eu, dupa ce m-am bucurat de primirea noului smartphone Samsung Galaxy S22, a venit, inevitabil, gandul… Ooof si acum trebuie sa transfer toate datele de pe un telefon pe altul… daca nu reusesc? Unde am toate parolele? Cum sa fac transferul mai simplu si, eventual fara pierderi de date?

Sunt sigura ca nu numai eu gandesc asa. De aceea, cred ca va fi si altora util acest articol si le va da un imbold sa transfere datele de pe smartphone-ul vechi mai repede si sa nu il puna la pastrare. Nu de alta, dar un telefon invechit, nu e ca vinul. Dimpotriva.

Pregateste transferul de date din smartphone-ul vechi

Cand vrei sa transferi datele de pe smartphone-ul vechi, pregatirea transferului de date este foarte importanta, practic este garantia succesului operatiunii.

Fotografii, video-uri, aplicatii, contacte, mesaje SMS si WhatsApp, istoricul convorbirilor, datele din calendar – iti doresti ca toate aceste informatii sa fie transferate si, daca se poate, sa nu pierzi nimic la transfer.

In primul rand, trebuie sa stii ca poti sa transferi datele din smartphone-ul vechi prin Wi-Fi, de la un telefon la celalalt, dar si prin cablu USB, folosind un PC sau un hard extern. Prin WI-Fi sau cablu, sunt, totusi, variantele cele mai simple.

transfer de date intre doua smartphone-uri

Ce pregatiri ai de facut?

1. Alege momentul in care faci transferul

Probabil o zi de weekend, cand nu esti asaltat de telefoane, mesaje, emailuri, este una potrivita. Nu risti sa pierzi informatii si nici sa gresesti din pricina lipsei de atentie.

2. Acorda timp transferului de date din smartphone-ul vechi

Transferul datelor nu este o actiune pe care sa o faci pe graba, daca vrei sa ai cele mai bune rezultate.

3. Fa curatenie in smartphone-ul vechi

Sterge poze, filme si aplicatii care nu mai sunt relevante, pentru a transfera in telefonul nou doar ce te intereseaza.

4. Verifica-ti contul Google

Trebuie sa iti stii parola de Gmail si sa ai spatiu de stocare pe Google Drive. Daca nu, poti schimba parola si poti cumpara spatiu de stocare (sau, mai fa o curatenie si in Google Drive).

5. Asigura-te ca esti conectat la Wi-Fi

Nu consuma date mobile fara rost in timpul operatiunii.

6. Asigura-te ca ai ambele telefoane incarcate
7. Fa o copie de rezerva la back-up-ul datelor

Intra in setarile telefonului, la Accounts and backup (Conturi) si, chiar daca telefonul este setat sa faca back-up periodic, apasa Back up pentru un back up cat mai recent. Va dura 10-15 minute, in functie de cantitatea de date pe care o ai in smartphone.

8. Copiaza separat datele din WhatsApp

Trebuie sa faci back-up la Whatsapp separat, in Google Drive, iar datele si discutiile din chat se vor recupera. Aceasta aplicatie trebuie reinstalata pe noul telefon, din magazinul de aplicatii, urmand ca informatiile sa se actualizeze la ultimul back –up, pe care aplicatia il va gasi, dupa instalare.

transferul datelor din WhatsApp de pe un telefon pe altul

9. Verifica sincronizarea datelor din smartphone cu contul de Google
10. Asigura-te ca stii parolele aplicatiilor importante

Fie ca sunt retele sociale, utilitati, banci, sau altele, dupa transferul datelor, parolele trebuie reintroduse, deoarece, din ratiuni de securitate, nu se pastreaza logarile de pe vechiul telefon.

Abia dupa ce ai urmat toti pasii preliminari de mai sus, deschide noul telefon si conecteaza-l la reteaua wi-fi, pentru a incepe sa transferi date din smartphone-ul vechi.

Smart Switch App – cel mai simplu mod de transfer de date intre smartphone-uri

Smart Switch este aplicatia Samsung care facliteaza transferul de date si setari de pe un smartphone pe altul, din doar cateva click-uri.

Smart Switch este compatibila cu toate sistemele de operare importante - Android, iOS sau Windows. Poate fi descarcata din magazinele de aplicatii. Pentru PC, aplicatia are o versiune separata de cea pentru mobil.

Trebuie sa mai stii ca, pentru a putea functiona aplicatia, este nevoie ca ambele telefoane sa fie dotate cu versiuni ale sistemelor de operare astfel: Android OS 4.3, iOS 4.2.1, Windows 7 sau mai noi.

Transferul de date Android - Android

Daca noul smartphone este un Samsung Galaxy, isi va descarca singur aplicatia Smart Switch si o va instala. Daca nu, va trebui sa o instalezi din Magazin Play.

Iar daca, in situatia exceptionala in care ai un telefon care nu are descarcata aplicatia Magazin Play si nici nu o mai poate descarca din cauza restrictiilor pe care le are Google pe anumite marci de telefoane, atunci, cauta sa descarci pe telefon o versiune mai veche de Magazin Play, cu ajutorul careia, vei putea descarca aplicatia Smart Switch.

Asigura-te ca ai descarcat sau actualizat Smart Switch si pe vechiul smartphone Android.

Apoi, aplicatia, deschisa pe ambele telefoane, te va indruma cum sa le conectezi si cum sa transferi datele din smartphone-ul vechi, foarte usor, din doar cateva click-uri.

  • Atinge Permite / Allow pentru a acorda permisiunile necesare aplicatiei.

primul pas in aplicatia smart switch pentru transferul de date

  • Selecteaza Primire / Receive pe noul smartphone si Trimitere/ Send pe vechiul telefon Android.
  • Selecteaza Galaxy / Android pe noul dispozitiv, cand solicita aplicatia.
  • Pe ambele dispozitive atinge Wireless / Conectare / Permite si alege tipurile de fisiere pe care doresti sa le transferi.

selectarea fisierelor de transferat in aplicatia smart switch

  • Atinge Transfer pentru a incepe transferul datelor.

ultimul pas pentru transferul datelor in aplicatia smart switch

  • Da click pe Terminat cand se incheie procesul de transfer.

Asigura-te ca ai o conexiune stabila la internet si telefoanele sunt apropiate unul de celalalt.

Vei vedea pe ecran procentul de transfer al datelor. Durata transferului variaza in functie de cantitatea de date si de puterea conexiunii.

Daca doresti sa descarci datele mai intai intr-un PC, atunci trebuie sa descarci pe PC versiunea pentru desktop a aplicatiei Smart Switch.

Transferul iOS - Android

Prin Smart Switch transferul se poate face la fel de usor si intuitiv ca de pe Android, doar ca trebuie sa tii cont inainte de setarile de securitate ale Apple.

  1. Dezactiveaza verificarea in doi pasi pe ID-ul tau Apple inainte de a incepe procesul de transfer. Trebuie sa stii parola si codul de verificare de sase cifre cu care te conectezi la contul tau iCloud.
  2. Dupa ce ai aplicatia descarcata si deschisa pe ambele telefoane, selectezi varianta de transfer – wireless sau cablu si iOS.
  3. Introduci numele de utilizator si parola iCloud, apoi atingi Conectare.
  4. Deselecteaza tipurile de informatii pe care nu doresti sa le transferi, apoi atinge Import.

Transferul se poate face si folosind un PC, dar consta in mai multi pasi, precum deschiderea iTunes pe computer, selectarea numelui iPhone-ului in iTunes si activarea Back-up-ului pe computer, dupa care, iPhone-ul trebuie eliminat din ITunes. Urmeaza descarcarea aplicatiei Smart Switch pe computer, conectarea noului telefon la computer, prin cablu, si selectarea butonului Restore in interfata Smart Switch. Apoi, urmeaza pasii din aplicatie, pana la Permiteti, cand datele vor incepe sa se transfere.

Pregatirea si rabdarea - cheia succesului de transfer

Oricum ai face transferul de date din vechiul smartphone, nu uita ca, dupa ce operatiunea s-a incheiat, sa stergi informatiile personale din vechiul smartphone si sa dezinstalezi aplicatiile.

Iar ca o scurta concluzie, transferul datelor in noul smartphone nu e asa greu precum pare, datorita  aplicatiei Smart Switch.

Cu toate astea, retine ca etapa de pregatire e mai importanta decat transferul insusi. Atunci cand te hotarasti sa transferi datele din smartphone-ul vechi in cel nou, ai rabdare si pregateste operatiunea. Momentul in care faci transferul, ce date transferi si cum faci sa obtii cele mai bune rezultate in urma transferului de date trebuie sa te preocupe. pentru ca intreaga operatiune sa fie reusita.

Anterior Casti wireless sau casti cu fir – cum sa faci alegerea potrivita? Urmatorul Ce este un monitor smart Samsung si cum sa-l alegi?
1 Comment(s)
Bogdan Radu
Smart switch este o aplicație varza, din 3 conturi a copiat doar unul, nici măcar pe cel de bază al vechiului telefon, nu a luat lista de apeluri, total Samsung.
Reply Dec 11, 2022 21:14
To Top