Samsung Galaxy Z Fold3 si Flip3 - noile telefoane cu ecran pliabil
Util

Samsung Galaxy Z Fold3 si Flip3 - noile telefoane cu ecran pliabil

La inceputul lunii august, in cadrul evenimentului Galaxy Unpacked, Samsung a prezentat a treia generatie de telefoane pliabile, Galaxy Z Fold3 5G si Galaxy Z Flip3 5G.

Mai rezistente, mai performante si foarte elegante, acestea au generat deja precomenzi totale de aproape 1 milion de bucati in primele doua saptamani de la lansare.

Iata mai jos cateva motive care sa te ajute sa alegi unul din noile telefoane pliabile din gama Samsung Galaxy Z.

De ce sa alegi un telefon pliabil?

Cand ne gandim la telefoanele inteligente pliabile, ne dam seama ca in urma cu cativa ani doar visam la ele, iar astazi au ajuns deja la a doua sau a treia generatie.

Primul smartphone pliabil a aparut in 2018. De atunci, marii producatori au imbunatatit si produsele, si experienta utilizatorilor, astfel incat acestea au ajuns sa fie nu doar comparabile cu smartphone-urile clasice, ci chiar sa aiba caracteristici mai performante decat acestea.

Totusi, daca inca nu esti convins de fiabilitatea acestei game de telefoane, iata mai jos cateva argumente in favoarea lor:

  • Generatiile recent lansate sunt mult imbunatatite, mai ales ca durabilitate, dar si ca greutate si caracteristici, depasind dotarile telefoanelor clasice
  • Sunt produse 2 in 1, telefon standard si tableta
  • Sunt utile atat pentru business cat si pentru relaxare, fie ca lucrezi, te joci online sau vizionezi un film
  • Potrivite persoanelor sau joburilor multi-tasking, deoarece ecranul dublu permite folosirea mai multor aplicatii in acelasi timp, fara a le inchide
  • Telefoanele „flip”, care se pliaza pe verticala, ocupa mai putin spatiu, putand fi usor de purtat in buzunar
  • Nu mai ai nevoie de trepied pentru selfie-uri sau pentru videoconferinte. Telefoanele pot sta in pozitie verticala sau pliate, pe orice suport plan.
  • A aparut primul stylus pen pentru telefon pliabil – S Pen Samsung Galaxy Fold3

Samsung Galaxy Z Fold3 5G – cel mai usor si mai durabil telefon pliabil de business

Samsung este liderul mondial in vanzarile de telefoane inteligente pliabile si primul care a lansat a treia generatie, in acest an.

Galaxy Z Fold3 5G este prezentat ca fiind cel mai subtire, usor si durabil telefon pliabil de business. Atunci cand este inchis, telefonul arata ca un smartphone clasic, cu ecran de 6.2 inch.

Cu carcasa rezistenta Armour Aluminium in culorile gri-petrol, argintiu si negru, denumite impunator Phantom Black/Green/Silver, noul Galaxy Z Fold3 5G promite sa fie o declaratie de statut.

Desfasurat, telefonul are un ecran de 7,6 inch si aceeasi rata de refresh ca a unui telefon premium din gama Galaxy. Ecranul performant AMOLED Infinity Flex face sa dispara ca prin magie camera foto astfel incat sa ai un ecran perfect. Adaugam difuzoarele stereo si sistemul audio Dolby Atmos, pentru a putea intelege de ce experienta de vizionare se va transforma intr-una cu adevarat captivanta.

Iar daca esti pasionat de jocurile online, rata de refresh de 120Hz a ecranului, procesorul performant de 5 nm si bateria de 4400 mAh va ajuta sa fii super agil si cu un pas inaintea adversarilor, pentru intreaga zi. Sau noapte.

Elementele de rezistenta ale telefonului:

  • Cea mai puternica rama de aluminiu, cu 10% mai durabila, care protejeaza partile interioare ale balamalei
  • Durabilitatea crescuta cu 80% a telefoanelor din gama Samsung Galaxy Z Fold3 / Flip3 5G este data si de materialele anti-corozive din care este realizata rama.
  • Ecran principal realizat din sticla Samsung Ultra Thin, cel mai performant de pana acum
  • Cea mai performanta varianta de sticla pentru ecran: Corning Gorilla Glass Victus
  • Supravietuieste caderilor de pana la 2 m
  • Are o rezistenta la zgarieturi de 4 ori mai buna
  • Primul telefon pliabil din lume rezistent la apa, cu evaluarea IPX8.

S Pen Fold Edition – primul stylus pen dedicat telelefonului pliabil

S Pen Fold Edition este primul stylus pen destinat unui telefon pliabil. Acesta te va ajuta sa folosesti ecranul telefonului ca pe un notebook si vei obtine o precizie mult superioara atingerii ecranului cu degetele. Cu ajutorul stylus-ului poti folosi Flex Mode, o optiune care imparte ecranul in jumatate, astfel incat sa poti deschide aplicatii diferite in acelasi timp. Astfel, poti sa notezi idei in timp ce esti intr-o convorbire sau intr-un apel video, sau poti lucra in alta aplicatie.

Daca esti o persoana multi-tasking, acesta este telefonul de care ai nevoie, pentru ca ofera o productivitate similara PC-ului.

Fotografia care valoreaza cat 1000 de cuvinte

Asa cum ne-a obisnuit, Samsung pune mare pret pe experienta de fotografiere. Asadar, a dotat telefonul Galaxy Z Fold3 cu cinci camere video. Intre acestea, trei camere de 12 MP – cu teleobiectiv, cu unghi larg si cu unghi ultralarg si doua camere frontale – de 4 MP(Under Display) si 10 MP (Ecran Frontal).

Cu ajutorul Flex Mode  si Capture View Mode poti previzualiza imaginile realizate fara a intra in galeria foto, pentru a le verifica. Modurilor clasice de fotografiere, li se adauga acum Night Hyperlapse si Director’s View. Fotografiile de noapte cu expunere lunga si trasee de lumini, precum si fotografierea din mai multe unghiuri in acelasi timp, sunt acum la doar un clic distanta.

Samsung Galaxy Z Flip3 5G – telefonul perfect pentru gen Z si pentru influenceri

Samsung Galaxy Z Flip3 5G pare construit cu gandul la generatia Z si la nevoile tinerilor de a socializa, de a fi mobili si independenti. Cu un design minimalist si elegant, plus un ecran de 4.2 inch pliat, Galaxy Z Flip3 5G poate incapea in cele mai mici buzunare sau posete.

Este un telefon practic, care nu necesita deschiderea pentru a putea vedea cele mai importante informatii. Pe ecranul extern, de 1.9 inch, apar notificarile din diferite aplicatii, ora si mesajele. Iar daca detii si un ceas inteligent Samsung Watch4, poti asorta ecranele celor doua dispozitive.

Cele patru optiuni de culori ale carcasei de aluminiu, Phantom Black, Cream, Lavender si Green, iti vor sustine stilul si personalitatea.

La fel ca Galaxy Z Fold3, Galaxy Z Flip3 5G se remarca prin rata de refresh la 120 Hz si ecranul Infinity Flex de 6.7 inch (deschis) cu Dynamic AMOLED 2X. Aceste caracteristici asigura imaginii de pe ecran claritate, luminozitate si contrast exceptionale.

Cele trei camere performante, de 12 MP (Camera Ultra Wide si Camera cu unghi larg) si 10 MP (camera frontala), alaturi de functiile Dual Preview si Auto Framing te vor transforma in fotograf desavarsit. Iar daca nu ai timp sa deschizi telefonul, poti realiza selfie-ul perfect cu ajutorul ecranului extern (pentru previzualizare) al camerei duale de pe spatele telefonului si al butonului de volum care se transforma in declansator. De asemenea, poti folosi telefonul pliat, ca pe un trepied si poti realiza timelapse-uri de noapte spectaculoase.

La fel de durabil si rezistent ca si Samsung Galaxy Z Fold3, noul Samsung Galaxy Z Flip3 va rezista loviturilor accidentale sau cazaturior de la mica inaltime. Telefonul este certificat IPX8 pentru rezistenta maxima la apa si beneficiaza de cel mai inalt grad de protectie pentru ecran – Corning Gorilla Glass Victus.

Procesorul de 5nm, cel mai rapid din gama Galaxy Z si acumulatorul dual de 3300 mAh ce dureaza mai mult de o zi, iti vor satisface nevoia de mobilitate si independenta.

Dar, dincolo de orice alte avantaje tehnice, telefonul sta in pozitie verticala si iti elibereaza mainile. Astfel, poti comunica relaxat fara sa iti amorteasca mainile pe telefon sau poti viziona programul preferat fara sa ai nevoie de un suport.

Telefoanele cu ecran pliabil sunt la moda

Cu precomenzi care au depasit asteptarile, este clar ca noua generatie de telefoane pliabile va insemna maturizarea acestui model, pana acum de avangarda, si intrarea lui in categoria mainstream. De altfel, Samsung mizeaza pe aceasta tendinta si o sustine, cu preturi de lansare mai rezonabile.

Pe de alta parte, telefoanele pliabile din a treia generatie Samsung Galaxy Z raspund unor nevoi evidente de independenta si mobilitate, de durabilitate si performanta. Aceste nevoi s-au accentuat in ultimul an si vor continua odata cu maturizarea tinerilor din generatia care a dat numele gamei de telefoane pliabile de la Samsung.

 

 

 

Anterior Samsung High Resolution - Monitoarele cu 1 miliard de culori Urmatorul Care sunt accesoriile digitale de care ai nevoie in vacanta?
0 Comment(s)
To Top