Care sunt accesoriile digitale de care ai nevoie in vacanta?
Util

Care sunt accesoriile digitale de care ai nevoie in vacanta?

Cand faci bagajele pentru concediu, pe langa ce pui de obicei in valize, sunt cateva accesorii pe care ar trebui sa le iei in considerare. Ele vor contribui atat la confortul tau in vacanta, cat si la crearea si pastrarea unor amintiri de neuitat. Un card de memorie, o baterie externa, un selfie stick, suportul auto pentru telefon si incarcatorul auto, dar si un breloc inteligent iti vor fi de mare ajutor.

Iata recomandarile noastre.

Cardul de memorie

Inainte de a pleca in vacanta, ar fi util sa faci putina curatenie in telefonul mobil, astfel incat sa te asiguri ca ai suficient spatiu pentru noile fotografii si videoclipuri din concediu. Poti sterge ce nu mai e util, dupa care salvezi pe un card extern sau transferi intr-un laptop amintirile frumoase, care merita pastrate. Iar daca nu ai timp de aceasta operatiune, atunci este cu atat mai util sa achizitionezi un card de memorie pentru noile fotografii si filme din vacanta.

Cardurile de memorie microSDXC Samsung Evo+ (2020) sunt recomandarea noastra pentru ca sunt performante, fiabile si compatibile cu o gama larga de dispozitive mobile de diferite marci. Capacitatea lor incepe de la 32GB, dar daca vrei sa ai o galerie impresionanta de fotografii si videoclipuri,  mai ales daca filmezi in 4K, ai nevoie de una din urmatoarele variante: 128GB, 256GB sau 512GB.

Iata cele mai importante caracteristici ale acestor carduri de memorie:

  • Stocheaza videoclipuri in format 4K UHD
  • Viteza de citire de pana la 100 Mb/s
  • Viteza de scriere de pana la 60 Mb/s
  • Rezistente la apa – pana la 72 de ore in apa marii
  • Rezistente la raze X (la controalele din aeroporturi)
  • Au durabilitate mare – pana la 10.000 de cicluri de comutare
  • Consum redus de energie

Acumulatorul extern

Acumulatorul extern sau bateria externa este un accesoriu util atunci cand vacanta presupune multa miscare sau destinatii fara acces la o priza clasica. De asemenea, este foarte util copiilor in tabere sau in excursii, stiut fiind ca micutii reusesc sa isi descarce telefoanele in doar cateva ore, din cauza jocurilor online.

Pe piata exista o multitudine de variante de baterii externe, insa trebuie sa ai in vedere, inainte de a cumpara, specificul utilizarii, precum si garantia producatorului ca respectivul acumulator nu va distruge bateria telefonului, la incarcarea rapida. Acumulatorii externi Samsung sunt produse de calitate, unde producatorul respecta anumite standarde privind protectia bateriei telefonului, cum ar fi Adaptive Fast Charging (AFC), Quick Charge 2.0 si Power Delivery 3.0.

Cele mai importante caracteristici ale bateriilor externe sunt capacitatea acumulatorului, viteza de incarcare si greutatea acestuia.

In ceea ce priveste capacitatea acumulatorilor externi, aceasta poate varia de la 5200 mAh si un singur port de incarcare, la 20.000 mAh si trei porturi de incarcare sau chiar porturi de incarcare combinate, cu fir si wireless.

Greutatea acumulatorului este o caracteristica de luat in seama. Cu cat acumulatorul are putere mai mare, cu atat este mai greu. Pentru un copil, de exemplu, va parea prea greu un acumulator de 250-300gr., chiar daca are o putere de 10.000 mAh si doua porturi de incarcare. In schimb, pentru o familie in vacanta, varianta de 20.000 mAh, cu trei porturi va fi cea mai utila, chiar daca are o greutate de aproape 400 gr. Veti putea incarca in acelasi timp trei dispozitive diferite.

In privinta timpului de incarcare, o incarcare rapida timp de 10 minute, ofera, in general, o autonomie de patru ore oricarui dispozitiv mobil. De asemenea, un acumulator extern cu o capacitate de 5000 mAh suporta o incarcare completa a oricarui telefon mobil. De retinut este si ca, atunci cand incarci mai multe dispozitive la acelasi acumulator, acesta va functiona pe modul de incarcare normala, nu rapida.

Selfie-stick-ul

De cate ori ti s-a intamplat sa rogi pe cineva sa va faca o fotografie de grup? Sau, ca unul din membrii grupului sa fie fotograful si sa nu intre in fotografia de grup? Un selfie stick rezolva aceste probleme si va ajuta sa aveti amintiri frumoase din vacanta.

Pentru acest accesoriu, recomandarea noastra este un selfie stick cu trepied incorporat, cum este Huawei Tripod Selfie Stick Wireless AF15 Pro.

Datorita trepiedului, acesta poate fi asezat pe o masa sau pe orice alta suprafata stabila, la inaltimea dorita. Functioneaza cu ajutorul unei telecomenzi wireless, prin Bluetooth, deci, la o distanta de maxim 10 m. Trepiedul este telescopic, in cinci trepte si se poate roti 360 de grade.

Daca folosesti un telefon Huawei cu sistem de operare EMUI 10.0 sau mai nou, atunci poti regla focusul si schimba camerele, cu ajutorul telecomenzii. Daca ai orice alta marca de telefon, atunci vei utiliza doar butonul foto de pe telecomanda.

Suportul auto pentru telefon

Ne bazam, de ceva vreme, aproape exclusiv, pe aplicatiile de trafic, atunci cand conducem, iar in drumurile noastre de vacanta, cu atat mai mult. In aceste conditii, telefonul mobil trebuie sa fie asezat pe un suport stabil si intr-o pozitie in care sa nu ne incurce, iar ecranul sa fie vizibil. Astfel, tipul de suport pe care il folosim, devine foarte important. Modalitatea de prindere a suportului, dar si a telefonului mobil, precum si dimensiunile de ecrane carora le sunt destinate diferite tipuri de suporturi, fac diferenta intre a folosi sau nu un suport auto.

Sa luam ca exemplu suportul Samsung Auto Universal 4.0"-5,7". Iata care sunt caracteristicile sale:

  • disponibil pentru telefoane cu ecran intre 4-5.7 inch
  • dispune de margini cauciucate care mentin telefonul mobil in siguranta
  • unghi de vizionare reglabil
  • montare si demontare usoara

Incarcatorul auto

Desi este un articol care nu prea lipseste din autoturisme, inainte de plecarea in concediu ar fi bine sa verifici daca functioneaza corect. De asemenea, este posibil sa ai nevoie de un produs mai performant, avand in vedere distanta pana la destinatia de vacanta si numarul pasagerilor care folosesc telefoane sau dispozitive mobile.

Astfel, poti alege un incarcator auto cu doua porturi, pentru a incarca doua dispozitive in acelasi timp. Daca alegi incarcatorul rapid Samsung Dual Port 15W, atunci vei putea beneficia si de doua mufe diferite de incarcare, USB-C si USB-A.

In cazul in care doresti o varianta de incarcator cu viteza si mai mare de incarcare, recomandam incarcatorul rapid Samsung Dual Port USB-C 45W.

Iata caracteristicile sale:

  • Incarca doua dispozitive in acelasi timp
  • Permite incarcarea rapida la 45W, prin functie Super Fast charging 2.0
  • USB-A permite incarcarea rapida la 15W
  • Compatibil cu o mare varietate de dispozitive
  • Respecta protocoalele de incarcare Adaptive Fast Charging (AFC), Quick Charge 2.0 si Power Delivery 3.0
  • Lungime cablu inclus: 1m
  • Input:12 V

Output: incarcare normala 15V/3A; incarcare rapida 20V/3A

Brelocul SmartTag

Extrem de util pentu a fi atasat de obiectele mici si usor de pierdut, brelocul inteligent Samsung Galaxy SmartTag poate fi folosit in concediu pentru localizarea si monitorizarea animalelor de companie si a copiilor mici. Astfel, atasat de gatul animalului de companie sau pus in buzunarul copilului, el iti va da confortul ca fiintele dragi vor putea fi monitorizate permanent.

Brelocul inteligent functioneaza online, cu ajutorul aplicatiei Samsung SmartThings, prin Bluetooth, pe o raza de 120 de metri. Galaxy SmartTag functioneaza si offline, in afara razei de acoperire a Bluetooth, prin intermediul aplicatiei Galaxy Find Network. Aceasta scaneaza datele si localizeaza corect ceea ce ai pierdut. Vei vedea inclusiv istoricul locatiilor prin care a trecut obiectul sau fiinta pierduta.

Varianta de breloc Galaxy SmartTag+ aduce optiunea AR Finding prin care vei vedea pe ecranul telefonului drumul pana la ce ai pierdut. Pentru a putea activa optiunea AR Finding ai nevoie de un telefon inteligent Samsung Galaxy S21 Ultra, Samsung Galaxy S21+, Note 20Ultra, Z Fold2, Z Fold3 sau Z Flip3, deoarece doar acestea sunt revazute cu UWB (ultra-wide band).

Brelocul functioneaza cu o baterie CR2032 care are o durata de viata de 165 de zile si care se poate inlocui cand se consuma.

O vacanta confortabila cu accesoriile digitale

Fie ca vorbim de carduri de memorie, selfie stick, acumulatori externi, incarcatoare si suporturi auto pentru telefoanele mobile, pana la inteligentul breloc SmartTag, accesoriile digitale ne-au devenit indispensabile in viata de zi cu zi. Cu atat mai mult, in vacanta, accesoriile digitale ne asigura atat confortul calatoriei si al zilelor in care vrem sa ne relaxam, cat si suportul pentru pastrarea celor mai frumoase amintiri si experiente.

Anterior Samsung Galaxy Z Fold3 si Flip3 - noile telefoane cu ecran pliabil Urmatorul Dictionar telecom de la O la S
0 Comment(s)
To Top