Ceasurile Samsung Galaxy Watch4 pun sanatatea ta pe primul loc
Util

Ceasurile Samsung Galaxy Watch4 pun sanatatea ta pe primul loc

Odata cu lansarea celor doua modele Samsung Galaxy Watch4 si Samsung Galaxy Watch4 Classic, ceasul inteligent a devenit accesoriul care te ajuta sa te cunosti mai bine. Pentru ca stie multe despre tine.

Pe langa activitatea zilnica, tensiunea arteriala si ritmul cardiac, noile ceasuri inteligente de la Samsung adauga date despre corpul tau. Indicele de masa corporala (IMC), nivelul de hidratare si procentul de grasime din corp sunt monitorizate de noile modele de ceasuri inteligente de la Samsung. Iar colaborarea cu Google aduce si beneficiul atat de apreciat al utilizarii aplicatiilor din Google Play, precum Google Maps, direct de pe ceas.

Ceasurile Samsung Galaxy Watch4 te cunosc si au grija de tine

Ingrijirea virtuala este una dintre tendintele mentionate in cele mai recente studii legate de preocuparea oamenilor pentru starea de bine si mentinerea sanatatii. Spre exemplu, in studiul Global Wellness Insitute 2021 se spune: "Accesoriile inteligente (Wearables) se vor imbunatati pentru a include mult mai mult decât urmărirea nivelurilor de activitate, a meselor și a somnului. Vom vedea mai multe opțiuni de stabilire a unor obiective de sanatate. Datele vor putea fi trimise online medicilor, instantaneu. Îngrijirea virtuală se va concentra pe preventie pentru a ajuta la adoptarea obiceiurilor sănătoase."

Din acest punct de vedere, ceasurile Samsung Galaxy Watch4 si Samsung Galaxy Watch4 Classic sunt construite pentru a urma intocmai dorintele potentialilor cumparatori in materie de sanatate. Sunt cele mai avansate accesorii care monitorizeaza sanatatea din cate exista in prezent pe piata. Niciun alt ceas inteligent nu a ajuns la nivelul de monitorizare pe care il ofera ceasurile Samsung nou lansate.

Iata care sunt datele medicale pe care noua gama Samsung Galaxy Watch4 le monitorizeaza:

  • Compozitia corporala: greutate, masa musculara, grasime corporala, indicele de masa corporala (IMC), hidratarea corpului, BMR (rata metabolica bazala, adica numarul minim de calorii de care are corpul tau nevoie)
  • ECG: ritmul cardiac
  • Nivelul de oxigen din sange
  • Tensiunea arteriala, disponibila prin aplicatia Samsung Health pe telefoane Samsung Galaxy produse pentru anumite tari, inclusiv Romania
  • Analiza detaliata a somnului (inclusiv a sforaitului)
  • Activitatea zilnica - 90 de exercitii fizice, pasi, calorii consumate din activitatea fizica

Daca ultimele masuratori sunt posibile prin aplicatia Samsung Health Monitor si pe modelele precedente de ceasuri inteligente de la Samsung, compozitia corporala este disponibila doar pe modelele Samsung Galaxy Watch4 cu ajutorul senzorului BioActive.

Functiile care masoara tensiunea arteriala si ritmul cardiac (ECG) sunt recomandate a fi folosite doar dupa calibrarea cu un tensiometru clasic si doar pentru maxim 4 saptamani, dupa care trebuie recalibrate. De asemenea, procedeul este recomandat doar pentru persoane de peste 22 de ani.

Ce e nou la seria Watch4?

Cele doua modele ale gamei Watch4 nu difera foarte mult de modelul anterior, Galaxy Watch3, dar continua sa imbunatateasca experienta utilizatorului in materie de aplicatii pentru sanatate, viteza de operare si personalizare.

  • Sistemul de operare realizat in parteneriat cu Google – Wear OS dezvoltat de Samsung – este cea mai importanta diferenta fata de modelele anterioare
  • Accesul la aplicatiile din Google Play
  • Te poti orienta in traseu de pe ceas, cu ajutorul Google Maps
  • Monitorizarea compozitiei corporale, prin BioActive Sensor
  • Monitorizarea cea mai avansata a somnului, inclusiv a sforaitului
  • Control gestual: raspunzi la telefon miscand bratul sus-jos si dezactivezi alerte scuturand mana

In rest, ai in continuare compatibilitate foarte buna cu toate celelalte dispozitive Samsung, precum castile sau celelalte telefoane inteligente. Vei mai regasi aspectul rotund, confortabil, rama rotativa pentru modelul Watch4 Classic, ecranul luminos AMOLED, dar si o multitudine de optiuni de afisaj, care iti vor da impresia ca porti in fiecare zi alt ceas.

Gama Watch4 functioneaza si cu alte telefoane inteligente care utilizeaza Android, dar nu ti se permite accesul la aplicatiile de sanatate specifice Samsung.

Chiar daca nu ai mai avut un ceas inteligent pana acum, interfata intuitiva si prietenoasa One UI Watch iti va face interactiunea foarte usoara. Ai doar doua butoane laterale – Home Key si Back Key, plus rama pe care glisezi circular pentru a accesa aplicatiile si a verifica notificarile.

Samsung Galaxy Watch4 versus Samsung Galaxy Watch4 Classic

A patra generatie de ceasuri inteligente de la Samsung este reprezentata de cele doua modele Samsung Galaxy Watch4 si Samsung Galaxy Watch4 Classic, care nu sunt foarte diferite din punctul de vedere al caracteristicilor, ci, mai degraba, ca stil si aspect.

  • Probabil cea mai importanta diferenta intre cele doua modele este data de materialul din care sunt construite: otel inoxidabil pentru Watch4 Classic, aluminiu pentru Watch4. S-ar putea spune ca unul este mai robust si mai scump, iar celalalt, mai sensibil si mai ieftin. Dar, nu trebuie sa uitam, totusi, ca aluminiul este si un material mult mai usor, ceea ce va contribui semnificativ la alegerea lui de catre o persoana care prefera sa poarte un accesoriu cu o greutate mai mica.
  • Si aceasta gama pastreaza cele doua optiuni de navigare prezente la modelul precedent, rama rotativa si rama tactila. Modelul Samsung Galaxy Watch4, mai casual, beneficiaza de rama tactila, in timp ce pentru modelul Samsung Galaxy Watch4 Classic s-a optat pentru traditionala rama rotativa fizica. Ambele variante functioneaza foarte bine, alegerea fiind doar o chestiune de obisnuinta si de stil preferat – clasic sau modern.
  • Ca marime, Watch4 vine cu doua dimensiuni – 40 mm si 44 mm, iar Watch4 Classic tot cu doua dimensiuni, dar putin mai mari – 42 mm si 46 mm. De mentionat este ca dimensiunea ecranelor este similara la variantele mici, respectiv la variantele mari ale ambelor modele.
  • Culorile ramelor celor doua modele sunt si ele diferite. Astfel, Watch4 ofera patru optiuni de culori – negru, argintiu, verde si roz auriu, in timp ce Watch4 Classic ramane la negru si argintiu.
  • Pentru curele, poti alege dintr-o varietate de culori si categorii, care sunt confortabile si rezistente la transpiratie si se potrivesc atat pentru Watch4, cat si pentru Watch4 Classic: Hybrid Leather Band, realizata din piele naturala fina la exterior si silicon la interior, Sport Band, Ridge Sports Band, realizata din fluorelastomer, durabila, ferma pe mana, dar si anti-perspiranta.
  • Ambele modele sunt rezistente la apa, pana la 50m adancime si la praf, fiind certificate IP68. Totusi, producatorul nu le recomanda pentru scufundari sau activitati in apa cu presiune ridicata.

Un nou sistem de operare, accesibilitate crescuta

Marea noutate cu care vine noua gama Watch4 este un nou sistem de operare, dezvoltat de Samsung in parteneriat cu Google si denumit Wear OS.

Atat Samsung Galaxy Watch4 Classic, cat si Samsung Galaxy Watch4 functioneaza cu noul sistem de operare Wear OS. Cu alte cuvinte, cele doua modele au acelasi procesor, aceiasi senzori si memorie similara. Si unul si celalalt ofera acces la aceleasi aplicatii si au aceleasi dotari.

Astfel, pe ceasul tau Watch4 vei putea avea acces la toate aplicatiile din Google Play, inclusiv la Google Maps. In consecinta, vei putea urmari traseul pe care trebuie sa mergi, direct de pe ceas, nemaifiind nevoie sa tii in mana telefonul.

Pe de alta parte, pentru a beneficia de toate datele furnizate de aplicatiile de sanatate Samsung, trebuie sa folosesti un telefon Samsung Galaxy. Producatorul sud-coreean incearca sa mai faca un pas catre crearea unui avantaj competitiv din ecosistemul sau.

In privinta asistentului virtual, Bixby nu a fost inca inlocuit de Google Assistant, fapt care ingreuneaza putin comunicarea.

Cu atatea aplicatii si widget-uri pe ecran, ai nevoie ca acesta sa fie la inaltime. Iar ecranul Super AMOLED, cu luminozitatea si claritatea lui, satisfice aceste asteptari.

De asemenea, rularea multor aplicatii duce la un consum mai rapid al bateriei. Iar Samsung promite pentru ambele modele o durata de viata a bateriei de 40 de ore de functionare.

Cum va place?

Asa cum spuneam in articol, alegerea unuia sau altuia dintre modele tine de stilul preferat. Daca preferi un ceas mai usor, cu un cadran mai mic, mai casual si mai colorat, cu rama tactila si, bineinteles, mai ieftin, atunci mergi pe una din optiunile Samsung Galaxy Watch4. In schimb, daca esti o persoana care prefera rama rotativa traditionala, un ceas mai mare si mai impunator, chiar daca este mai greu pe mana, atunci varianta Samsung Galaxy Watch4 Clasic este cea care ti se potriveste.

 

Anterior Mașini cu rădăcini Urmatorul Samsung High Resolution - Monitoarele cu 1 miliard de culori
0 Comment(s)
To Top