Cum alegi un acumulator extern si ce beneficii iti va aduce
Util

Cum alegi un acumulator extern si ce beneficii iti va aduce

Poate iti folosesti telefonul pentru a asculta muzica, in timp ce faci jogging, sau pur si simplu, te joci in drum spre casa. Va veni un moment in care bateria se va descarca si va trebui sa o reincarci imediat. Daca te deplasezi frecvent si, in acelasi timp, iti folosesti dispozitivele mobile in mod intensiv, este important sa ai mereu la indemana, o sursa de energie portabila. O baterie externa te poate ajuta sa iesi din situatiile cele mai dificile. In articolul de astazi, am pregatit 4 criterii pentru a alege o baterie externa, precum si cateva beneficii pe care le vei avea, daca vei opta pentru aceasta sursa de energie.

Criterii de care sa tii cont atunci cand alegi o baterie externa

1. Capacitatea de incarcare (in mAh)

Ce poate fi mai bun decat un acumulator extern, pe care il poti utiliza pentru a-ti incarca smartphone-ul sau tableta, ceasul sau castile, atunci cand nu esti in apropierea unei prize?

Acumulatorii externi vin intr-o varietate de forme si dimensiuni, dar cel mai important lucru de care trebuie sa tii cont atunci cand alegi unul, este capacitatea care se masoara in miliamperi-ora (mAh). Cu cat capacitatea este mai mare, cu atat mai multe incarcari poate oferi. O baterie de 20.000 mAh dureaza vizibil mai mult decat o baterie cu capacitatea de 10.000 mAh, pentru o singura incarcare.

2. Intensitatea cu care iti folosesti telefonul sau tableta

baterie externa-incarcare

Daca intr-o zi vorbesti la telefon de cateva ori, trimiti mesaje si stai cateva ore pe social media, atunci o baterie externa cu capacitate mica poate fi suficienta. Daca, pe de alta parte, intentionezi sa faci fotografii si inregistrari video la un eveniment, sa joci jocuri video ore intregi, sau sa mergi cu cortul fara a avea acces la electricitate, pentru mai mult de o zi, atunci o baterie externa cu capacitate mai mare ar fi necesara.

3. Bugetul de care dispui

baterii externe-criteriu buget

Probabil te intrebi cat costa o baterie externa?

Este posibil sa ai un buget limitat si atunci s-ar putea sa iei in considerare o baterie externa Samsung de 10.000 mAh. Aceasta costa in jur de 155 RON si este compatibila cu o varietate de dispozitive. In cazul in care ai nevoie de mai multa putere, poti opta pentru o baterie externa Samsung 20.000 mAh, care costa in jur de 235 RON, dar care poate incarca telefonul sau tableta de mai multe ori, pana la maximum 4 incarcari complete (exemplu: 3.1 incarcari complete pentru Samsung Galaxy S20 Ultra; 1.6 incarcari complete pentru Samsung Galaxy Tab S7+).

4. Numarul dispozitivelor care pot fi incarcate simultan

bateria externa incarcand mai multe dispozitive simultan

Acumulatorii externi moderni pot incarca mai multe dispozitive simultan, deoarece acestea au mai multe porturi.

De exemplu, un acumulator extern rapid 25W cu o capacitate de 10.000 mAh, de la Samsung, poate avea 1 port USB-C si unul USB-A sau doua porturi USB-C. Tot un acumulator extern rapid de 25W poate incarca simultan 3 dispozitive, atat wireless cat si prin cablu USB. Un acumulator extern rapid 25W cu capacitatea de 20,000 mAh are de regula 3 porturi, permitand incarcarea simultana, prin cablu, a trei dispozitive. Exista si acumulatori externi compatibili cu orice dispozitiv cu incarcare MicroUSB.

Ce castigi daca folosesti o baterie externa?

1. Castigi timp valoros

castigi timp cu incarcarea la o baterie externa

In ritmul rapid al lumii de astazi, timpul este o resursa valoroasa. Dispozitivele noastre mobile pot ramane fara energie inainte sa ne dam seama.

Acumulatorii externi te vor ajuta sa iti folosesti telefonul sau tableta exact in locul unde vrei sa fii, fara sa mai astepti langa o priza, intr-un loc sau pozitie impuse, 15-30 de minute pentru 20% baterie. Vei economisi timp, folosindu-ti din mers dispozitivele mobile smart. Poti crea amintiri placute din vacante, facand fotografii in timp ce vizitezi locuri noi sau poti sa te joci sau sa stai pe Instagram in timp ce te bronzezi pe plaja.

2. Elimini stresul din situatiile de criza

O situatie urgenta apare adesea in momentul cel mai nepotrivit. Nimanui nu-i place sa fie prins intr-o astfel de situatie cu bateria descarcata. Un acumulator extern iti ofera linistea de a sti ca iti poti reincarca telefonul, atunci cand ai nevoie. Poate fi vorba despre un zbor intarziat, un interviu prelungit pentru un loc de munca sau orice altceva care te pune intr-o situatie incomoda. Existenta unei baterii externe te poate ajuta sa treci mai usor peste situatii ca acestea. Cand apare o urgenta, acest dispozitiv mic, dar puternic, te asigura ca poti gasi ajutor fara griji. Daca esti ranit si ai nevoie de ajutor, dar te afli prea departe de civilizatie, atunci vei putea sa iti folosesti telefonul cu ajutorul unei baterii externe.

In loc sa te chinui sa gasesti o priza sau un prieten care sa-ti imprumute telefonul, o sursa de alimentare portabila te va astepta intotdeauna in geanta. Aceasta te poate ajuta sa ramai productiv dar si sa te relaxezi in deplasare.

Anterior Un protocomputer pe fundul mării Urmatorul Un chestionar de dimineață și de noapte
0 Comment(s)
To Top