Descopera care este punctul forte al seriei Samsung Galaxy S23!
Util

Descopera care este punctul forte al seriei Samsung Galaxy S23!

Samsung Galaxy S23, S23+ si S23 Ultra continua sa inoveze modul in care ne folosim dispozitivele mobile. Telefoanele ofera utilizatorilor functii care le usureaza viata, facandu-le una dintre cele mai populare editii Samsung din istoria smartphone-urilor.

Galaxy S23, S23+ si S23 Ultra sunt perfecte pentru orice, de la rularea aplicatiilor pentru afaceri pana la vizionarea de videoclipuri si jocuri. Aceasta serie aduce putere, viteza si este remarcabila in ceea ce priveste calitatea camerelor foto. Cu atat de multe caracteristici, este imposibil sa nu te indragostesti de aceste telefoane!

Seria Galaxy S23 are cateva puncte forte importante, ceea ce o diferentiaza de iPhone si de alti competitori Android de pe piata telefoanelor mobile. Cele mai importante sunt camerele foto versatile, dar mai ales puternicul procesor Snapdragon 8 Gen 2. In plus, designul metalic elegant si constructia premium a acestora sunt o incantare la atingere. 

Am realizat o lista cu cele mai importante caracteristici ale Galaxy S23, S23+ si S23 Ultra, in primul rand ca sa vezi la ce te ajuta concret achizitionarea unui astfel de smartphone si cum iti va schimba efectiv viata.

Procesorul Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 creste performanta in aplicatii si jocuri

procesor qualcomm snapdragon 8 gen 2

  • Chipset-ul Snapdragon 8 Gen 2 de la Qualcomm se deosebeste de predecesoarele sale printr-o configuratie noua de nuclee. Adaugarea unui nucleu suplimentar permite o eficienta mai mare a telefonului in aplicatii solicitante, cum ar fi jocurile mobile. Prin teste sintetice, se observa o crestere a performantei cu aproximativ 20% in comparatie cu Exynos-ul din anul precedent. Telefonul se misca rapid si fara erori sau intreruperi, indiferent de sarcina solicitata.
  • Performanta grafica a lui Galaxy S23 Ultra a inregistrat o crestere de 40%, iar performanta in ceea ce priveste Inteligenta Artificiala s-a imbunatatit tot cu aproximativ 40%, fata de Samsung Galaxy S22 Ultra.
  • Tot pentru a asigura eficienta crescuta si un consum redus de energie, Samsung a echipat aceste modele cu tehnologie avansata de Inteligenta Artificiala. Aceasta gestioneaza intregul sistem cu precizie.
  • Qualcomm a imbunatatit si capacitatile GPU Adreno, ceea ce ofera pasionatilor o experienta de gaming mai buna.
  • Probabil ai observat si tu, daca telefonul nu este racit corespunzator, poate incepe sa se supraincalzeasca. Acest lucru poate duce la probleme precum scaderea performantei, incetinirea procesorului si chiar partile interne ale telefonului pot fi afectate si se pot deteriora. Seria Galaxy S23 are o solutie pentru asta. Noile modele au imbunatatit sistemul de racire prin vapori. Astfel, telefoanele sunt capabile sa mentina temperatura optima chiar si in timpul sarcinilor intense. Cu acest mecanism de racire performant (camera de vapori incorporata), seria Galaxy S23 asigura disiparea eficienta a caldurii. Sistemul de racire combinat cu un procesor inovativ claseaza Galaxy S23 printre cele mai rapide smartphone-uri Android lansate pana acum.
  • Alta noutate este si introducerea ray-tracing-ului, de acum posibil si pe telefonul mobil. Ray-tracing este o tehnologie grafica avansata care se bazeaza pe simularea razei de lumina. De exemplu, cu ajutorul ray tracing-ului, poti vedea umbre care se misca in timp real, reflexii detaliate pe suprafete lucioase si lumini si culori mai realiste. Toate acestea iti ofera o experienta mai placuta si mai impresionanta atunci cand te joci sau cand te uiti la videoclipuri pe telefonul tau Samsung Galaxy S23. Aceasta tehnologie a fost utilizata pana acum pe PC-uri si console de jocuri, dar acum poate fi implementata si pe telefoanele mobile, datorita noilor chipset-uri și procesoare grafice avansate.

ray tracing in gaming samsung s23

  • Segmentarea semantica este un alt element care face diferenta – cu noul Cognitive ISP, alimentat de inteligenta artificiala, poti optimiza fotografiile si videoclipurile in timp real. Segmentarea semantica este o tehnologie care ajuta telefonul Samsung Galaxy S23 sa inteleaga mai bine ceea ce se intampla in imagini si videoclipuri. De exemplu, daca ai o poza cu un caine si un copac in fundal, segmentarea semantica ajuta telefonul sa recunoasca faptul ca acolo sunt doua obiecte diferite si sa le trateze ca pe entitati separate. Acest lucru poate ajuta la reducerea erorilor de recunoastere a obiectelor. Daca faci o poza unui peisaj frumos, segmentarea semantica poate ajuta la evidentierea detaliilor si respectiv, la imbunatatirea calitatii imaginii.

segmentare semantica pe samsung s23

Camerele foto redau culori naturale, cat mai aproape de realitate

Pe partea de camere foto, vom insista mai mult asupra modelului Galaxy S23 Ultra deoarece acesta a adus cele mai multe schimbari.

  • Un nou algoritm de procesare a semnalului de imagine, ce se bazeaza tot pe tehnologia Inteligentei Artificiale, corecteaza acum imaginile realizate in conditii de iluminare scazuta. Acesta imbunatateste detaliile si reda culori naturale, obtinand astfel rezultate superioare. In plina zi, telefonul Galaxy S23 Ultra face fotografii foarte reusite si care au un aspect destul de diferit, daca ar fi sa comparam cu fotografiile realizate de Samsung Galaxy S22 Ultra. Obtinem culori mai vii cu o tendinta spre un plus de caldura si expuneri usor mai luminoase.

camere foto  pe samsung s23 imagini luminoase naturale

  • Atunci cand filmezi videoclipuri in 8K la 30FPS cu Galaxy S23 Ultra, vei observa ca dimensiunea pixelilor a crescut semnificativ, la fel si rezolutia. Aceasta imbunatatire aduce o calitate a imaginii autentica si mai convingatoare. Prin utilizarea pixelilor mai mari si a unghiului de vedere mai larg, vei beneficia de un sentiment de intensitate si realism in videoclipurile tale, oferind senzatia ca actiunea se desfasoara chiar in fata ochilor tai.
  • Culorile sunt placute iar gama dinamica este destul de variata. Varietatea gamei dinamice reprezinta o usoara imbunatatire si ofera lumini si umbre pline de detalii, chiar si atunci cand incerci sa capturezi scene dificile cu contrast ridicat.
  • Tot in comparatie cu predecesorul S22 Ultra, cei de la Samsung au adus proprietati precum un zoom mai bun, o expunere video sensibil mai buna si o autofocalizare performanta in lumina puternica. Autofocalizarea dispozitivului reuseste sa imortalizeze momente importante, atat in conditii de exterior cat si de interior, aproape perfect.
  • Cat despre tele zoom, s-a mers pe o abordare cu doua lentile. S23 Ultra foloseste doua module tele cu zoom 3x (69 mm) si respectiv 10x (230 mm). Acest lucru reprezinta o imbunatatire semnificativa din moment ce majoritatea telefoanelor concurente utilizeaza un singur modul de camera tele.

fotografie realizata cu samsung s23 telezoom

  • Cu ajutorul functiilor: Stabilizare Optica a Imaginii (OIS) si Stabilizare Digitala a Imaginii Video (VDIS), Galaxy S23 Ultra realizeaza fotografiile intr-un mod clar si stabil, fara miscari de imagine. Unghiul de corectare a Stabilizarii Optice a Imaginii (OIS) a fost marit de doua ori, astfel incat utilizatorii pot obtine fotografii mai stabile, cu mai putine miscari ale camerei, cu ajutorul noului model. Lentilele, stabilizarea, senzorii de imagine si algoritmii fac posibil ceea ce compania Samsung numeste "Nightography". Abilitatile telefonului in fotografia de noapte si luminozitate redusa sunt impresionante. Cu aceasta functie, poti lumina un cer de noapte aproape ca in timpul zilei, poti captura luna sau chipul tau in conditii de iluminare slaba si poti realiza expuneri lungi.

Actualizarile sistemului de operare maresc durata de utilizare a telefonului

In vederea asigurarii unei durate mai mari de utilizare, seria Galaxy S23 va beneficia de 4 ani de actualizari ale sistemului de operare si 5 ani de actualizari de securitate.

  • Actualizarile sistemului de operare pot aduce imbunatatiri ale performantei, cum ar fi o mai buna gestionare a memoriei si o utilizare mai eficienta a bateriei. Aceste imbunatatiri pot face ca dispozitivul sa functioneze mai rapid in sarcinile solicitate de tine.
  • Actualizarile de securitate pot remedia vulnerabilitatile de securitate existente si pot preveni aparitia altora noi. Prin primirea actualizarilor pe termen lung, esti protejat impotriva atacurilor cibernetice si a furtului de date personale.

Android 13 si interfata One UI in versiunea 5.1 sunt preinstalate pe Galaxy S23, oferindu-ti numeroase caracteristici de personalizare, cum ar fi efecte de transparenta, elemente rotunjite si widgeturi cu forme variate. Telefonul genereaza automat culori si accente dintr-o paleta de nuante, oferind astfel multiple optiuni de personalizare, atunci cand alegi fundalurile.

Elemente noi de design care ofera un plus de autenticitate

design telefoane editie samsung s23

Unul dintre cele mai compacte telefoane high-end de pe piata este modelul Samsung Galaxy S23. Acest telefon este o solutie practica intr-o piata dominata de dispozitive cu ecrane uriase, unde iubitorii de telefoane mici au putine optiuni la dispozitie.

Din multe puncte de vedere, noul telefon pare asemanator cu modelul din anul precedent, in special in ceea ce priveste dimensiunile si forma. Cu toate acestea, exista elemente noi care ii confera unicitate precum noile culori si finisaje disponibile, care ofera telefonului un aspect modern si sofisticat.

Galaxy S23 se remarca prin usurinta cu care poate fi manevrat, fiind confortabil de tinut in mana. Telefonul ofera acces rapid si precis la orice punct de pe ecran prin intermediul degetelor. Butoanele raspund perfect la comenzi, asigurand o experienta placuta si fara probleme in utilizare.

Cu o grosime de doar 7,6 mm, marginile laterale sunt aproape drepte (cu o usoara curbare). Telefonul are o suprafata plana atat pe partea din fata cat si pe cea din spate, design-ul fiind unul subtire si minimalist.

Samsung Galaxy S23+ este un smartphone mai mare, cu un display de 6.6” si o greutate de doar 196 grame.

Rama telefoanelor S23 si S23+ este confectionata din aluminiu, cu o durabilitate superioara la caderi si zgarieturi. Noua versiune dispune de o rezistenta imbunatatita si a fost fabricata folosindu-se 22% materiale reciclate.

Exista si o modificare în designul configuratiei de camere fata de modelele S22 si S22+ de anul trecut: insulita pentru camere nu mai exista. In locul acesteia, fiecare dintre cele trei camere iese proeminent din spatele smartphone-ului. Aceasta alegere de design face ca aceste telefoane sa semene mai mult cu Galaxy S23 Ultra, ceea ce reprezinta un avantaj pentru utilizator

In ceea ce priveste design-ul telefonului Galaxy S23 Ultra, s-au redus marginile laterale si s-a marit suprafata plana a dispozitivului. Scopul, asa cum spune si Samsung intr-un comunicat de presa, este “sa ofere o aderenta mai buna, dar si mai mult spatiu in care S-Pen poate fi utilizat, totul pentru a maximiza beneficiile unui ecran mare pentru utilizator.”

Samsung acorda o importanta deosebita sustenabilitatii, ca atare isi propune sa realizeze 0% emisii de carbon in viitorul apropiat. Pentru a atinge acest obiectiv, producatorul a inclus in constructia noii linii premium Galaxy S23 materiale reciclate, precum plastic colectat de pe fundul marii si din plasele de pescuit. Aceasta abordare eco-friendly demonstreaza angajamentul Samsung fata de protejarea mediului inconjurator.

telefon eco-friendly sustenabilitate samsung

Samsung creste durata de viata a bateriei

Ceea ce reprezinta un upgrade important pentru modelele Samsung Galaxy S23 si S23+ este capacitatea bateriei. Aceasta a crescut considerabil.

Astfel, Samsung Galaxy S23+ are acum o capacitate de 4700 mAh (fata de 4500 mAh pe Galaxy S22+), iar modelul mai mic, Galaxy S23, primeste un upgrade la 3900 mAh (fata de 3700 mAh pe Galaxy S22+)

Aceasta este o veste buna, deoarece durata de viata a bateriei ar trebui sa ofere mai multe ore in plus de autonomie.

Samsung Galaxy S23 Ultra beneficiaza de aceeasi capacitate generoasa a bateriei ca si in trecut, de 5000 mAh.

Concluzie

In ansamblu, seria Samsung Galaxy S23 reprezinta o imbunatatire atractiva, cu un nou CPU mobil ce poate fi punctul forte, oferind performante mai bune in lumea jocurilor si a fotografiei realizate cu telefonul.

Anterior 5 Destinatii Hi-Tech de Vacanta pentru Familii Urmatorul Tab Active4 Pro - partenerul mobil pentru succes in toate industriile
0 Comment(s)
To Top